LOGO

מחפשים מה להכין בלי גלוטן? להלן מתכונים נפלאים בריאים וטעימים

לא צריך לוותר על הנאות קטנות בחיים בגלל החלטה לא לאכול גלוטן או ממצא רפואי שבגללו הפסקתם, או אפילו לא התחלתם. כיום ישנם פתרונות רבים מבעבר לתחליפים ומבחר המתכונים ללא גלוטן הוא עצום. הבאנו לכם 2 מתכונים שאי אפשר להפסיק לאכול ולהתפנק עליהם, והם גם קלים להכנה:

פנקייק ללא גלוטן של חן ואלון

הרכיבים:

  • כוס קמח טף כהה
  • כוס חלב (לפרווה: חלב שקדים + כף מיץ לימון)
  • 1 ביצה 
  • 3 כפות חמאה מומסת (לפרווה – שמן)
  • כפית סודה לשתייה
  • 3 כפות סוכר
  • קורט מלח
  • כף תמצית ווניל

ההכנה:

  • טורפים את כל הרכיבים בקערה
  • מחממים מחבת על להבה ביננוית, יוצקים כף מהבלילה
  • כשהצד התחתון משחים הופכים את הפנקייק

בורקס דפי אורז במילוי פרגית של יעל קצב

המצרכים:

  • 600 גר' פרגית
  • בצל גדול קצוץ
  • פלפל חריף 
  • 12 דפי אורז
  • ¼ כף כמון
  • ¼ כף מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור גרוס
  • ביצה טרופה 
  • שומשום 
  • שמן לטיגון

ההכנה:

  • מחממים את השמן במחבת ומטגנים בצל ופלפל חריף
  • מוסיפים את רצועות הפרגית ומטגנים עוד כ-8 דקות תו"כ ערבוב עד להשחמה 
  • מתבלים במלח פלפל וכמון ומקררים
  • קוצצים את המלית שהצטננה בסכין 
  • מחממים תנור לחום בינוני
  • את דפי האורז מניחים בקערה שטחה עם מים פושרים לריכוך
  • ממלאים כל דף ב-2 כפות מהמלית ומקפלים לצורת מעטפה
  • סוגרים היטב את הקצוות
  • מברישים בביצה ומפזרים שומשום
  • אופים כ-20-25 דק' עד הזהבה

 

בתיאבון! 

 

רוצים עוד? הכנסו לאתר תבשילים וחלומות

Gluten free bread